Lichtadvies bij Marchetta: meer dan een voetnoot in je offerte
Een familiewoning kan volgens ons niet zonder doordacht gekozen verlichting. Het maakt of kraakt je interieur. Net daarom zitten we tijdens een bouwtraject meerdere keren samen om persoonlijk lichtadvies te bieden. Wat bespreken we zoal?Goed lichtadvies begint bij de juiste sfeer bepalen
Eens je bouwplan in de finale fase zit en je al een goed zicht hebt op je toekomstig interieur, nemen we onze tijd om je wensen beter te leren kennen. Hierbij vertrekken we altijd vanuit de volgende vraag: welke sfeer wil je opwekken in huis? Warm en huiselijk? Strak en helder? Of eerder een combinatie van beiden?
Pas als we hier een duidelijk zicht op hebben, bekijken we de verdere invulling van je lichtplan, eventueel aangevuld met digitale renders (zie voorbeeld beneden):
- Waar plaats je best een pendellamp, waar wil je spots voorzien…?
- Komen er plafondspots aan te pas en moeten we in de welfsels gaan boren?
- Waar voorzien we algemene verlichting, accentverlichting, werk- of sfeerverlichting?
- Wil je met dimmers, domotica, bewegingssensoren… werken?
- …
Budget mag geen spelbreker vormen
De afwerking van de verlichting is vaak besparing nummer één na de oplevering. Neem zeker eens een kijkje binnen bij vrienden of familie die net gebouwd hebben. De kans is groot dat hun woning nog vol lichtpeertjes hangt.
Een kwalitatief en mooi armatuur dat helemaal past binnen je interieur hoeft op zich niet duur te zijn, maar als je meteen alle lichtpunten wil afwerken, kan het kostenplaatje wel eens oplopen.
Net daarom bieden we je als klant lichtadvies waar je echt iets mee bent, inclusief gedetailleerd lichtplan en prijsoverzicht van verschillende armaturen naar jouw smaak. Is er toch budget te kort voor de lichtarmaturen van je dromen aan het eind van de rit, dan:
- Zijn de gepaste stroomvoorzieningen alvast geplaatst, waardoor je achteraf niet meer hoeft te breken;
- Weet je tenminste welke lichtsterktes en lichtkleuren je nodig hebt;
- Stoot je achteraf niet op beperkingen als je bijvoorbeeld je domotica wil uitbreiden.
Energiezuinig bouwen = energiezuinig verlichten
Onze garantie is dat al onze woningen onder een E-peil van 20 duiken. Energiezuinige verlichting maakt dan ook een onmisbaar deel uit van onze familiewoningen. Met ledverlichting als absoluut minimum.
Bewegingssensoren – via een oogje aan het plafond of verwerkt in de armaturen – doen de energierekening nog verder dalen. Zeker in woningen waar het licht vaak onbedoeld blijft branden, al dan niet door nieuwsgierige kinderhandjes. Ook hier kan je in de eerste fase reeds de elektrische leidingen voorzien om later alles naar wens af te werken.
Vergeet je tuin niet!
Of je al over een tuinplan beschikt of dit net een meerjarenplan wordt, ook dit nemen we graag mee op in ons lichtadvies. Kunnen we op voorhand bepaalde voedingen klaarleggen voor je toekomstige tuinhuis en tuinverlichting of voorzien we minstens wachtbuizen?
Breng gerust je Pinterest-borden mee
Net als een elektriciteitsplan moet een lichtplan kunnen groeien doorheen de jaren, zonder onaangename verrassingen onderweg. Door gericht lichtadvies te bieden aan het begin van je bouwtraject, leggen we de juiste fundamenten voor wat er meteen en pas later komt.
Maar alles begint bij een eerste kennismaking. Hoe zie jij jouw toekomstige familiewoning en hoe past jouw verlichting binnen dit plaatje? Op papier of in Pinterest-vorm, alle ideeën zijn welkom ter inspiratie.
Ben je trouwens nog op zoek naar extra wooninspiratie? Download nu gratis onze inspiratiefolder! Nog vragen? Mail ons via ons contactformulier.